Vespa Club Groningen Menu

Permalink:

Vespa World Days Mantova 13-16 Juni 2014

Beste vrienden van Vespa Club Groningen,

Zoals bekend worden de World Vespa Days komend jaar in Mantua in Italië georganiseerd. Enthousiast als we waren na ons bezoek aan de VWD’s in Hasselt dit jaar hebben een aantal van ons toen direct gezegd; volgend jaar gaan we naar Italië!

Omdat het in Hasselt niet eenvoudig bleek om een beetje betaalbare hotelaccommodatie te vinden (6 van ons kwamen uiteindelijk in Genk terecht) heb ik reeds afgelopen augustus accommodatie nabij Mantua besproken.

Het betreft “Corte Malpensata” een bed & breakfast in San Giorgio Di Mantova, ongeveer 7 km vanaf het stadscentrum van Mantua.
Eind augustus waren Ineke en Ik voor een korte vakantie in Turijn. We hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om op de terugweg ook nog even Mantua te bezoeken en natuurlijk gelijk Corte Malpensata uit te proberen. We waren heel erg enthousiast. Aan Hans en Anke mailden we o.a. het volgende:
“Het korte bezoekje aan Mantua was beslist de moeite waard. Mantua is een schitterend stadje aan de Po. Het historisch centrum is in 2008 door de Unesco aangemerkt als cultureel erfgoed. Rond de stad liggen drie meren die rond 1200 als verdedigingswerken zijn aangelegd. je kunt daar een rondvaart over maken, dat we ook gedaan hebben. Het centrum staat vol met oude paleizen en kerken.
Ook veel terrasjes en winkeltjes. Heerlijk.
Dan “ons” huis. Het is inderdaad op maar een klein kwartiertje rijden van het centrum van Mantua gelegen. Wij waren duidelijk de eerste gasten na de heropening. Toen we er aankwamen liepen er nog allerlei werklieden rond. Die waren bezig
bewakingscamera’s te installeren. Wat eerst opviel was echter de ruimte rond het huis Panorama Mantua en de bijgebouwen. Het was heel duidelijk dat ook daar veel aandacht aan was besteed. Een stukje bos, glad gemaaid grasland en vers gestort grind op de paden. Het huis zelf is echt geweldig. Je kunt zien dat het ooit aan een zeer rijke boerenfamilie heeft toebehoord. Het huis is heel smaakvol gerestaureerd van binnen en voorzien van een grote diversiteit van antieke meubelen. Sommige plafonds hebben nog een
originele beschildering. De kamers zijn zo groot dat er in alle 5 de slaapkamers een ruime badkamer kon worden ingebouwd. Onze douchecabine had een stereoradio en een douchekop van c.a 25cm doorsnee. Verder heeft elke badkamer een toilet, bidet
en grote wastafel. Echt super de luxe! De volgende dag werd er ook nog een koelkastje op onze slaapkamer geïnstalleerd. Ook hangt er een grote flatscreen TV, die net bij aankomst werd afgeregeld. Ongelofelijk wat daar is geïnvesteerd. Het ontbijt was ook
goed.
Als naam van de B&B gebruiken ze de nu weer de naam van het gehucht dat het boerenbedrijf met alle bijgebouwen ooit vormde; “Corte Malpensata”. Als je googelt op “Corte Malpensata, Bigarello” dan zie je dat ze zich inmiddels hebben aangemeld bij verschillende bookingssites. Onder andere ook bij Booking.com. Het pikante is dat de prijs inmiddels is verhoogd tot € 35,00 per persoon per nacht. Dus we besparen € 70,00 per week per persoon met onze prijs van € 25,00 per persoon per nacht !!! Ik heb een aanbetaling van 35% gedaan voor alle 5 de kamers voor de periode van maandag 9 juni tot maandag 16 juni 2014, daarvoor een kwitantie gekregen, en een bevestiging per mail van de boeking en prijs. Geen weg terug dus!
De eigenaresse leek het leuk te vinden dat we onze Vespa’s op trailertjes mee zouden nemen, en zei er naar uit te zien. Stalling van auto’s, trailers en Vespa’s geeft daar in ieder geval geen problemen. Nu maar hopen dat zich voldoende gegadigden
aanmelden.”. Normaal schrijf ik niet van die lange mails, dus je kunt zien hoe enthousiast ik was.
Tot nu toe hebben Anke en Hans Brouwer, Gerard en Els Mars en Ineke en ik definitief besloten te gaan. Frans Manders en Peter Ningen beraden zich momenteel. Dat betekent dat er in ieder geval nog één 2-persoonskamer over
is. Mocht je er belangstelling voor hebben laat het dan zo spoedig mogelijk weten. “Wie eerst komt die eerst maalt” is hier van toepassing. Na 1 november bieden we de dan nog beschikbare ruimte aan aan gegadigden van andere
vespaclubs. Er is al belangstelling getoond, maar leden van onze Vespaclub gaan natuurlijk voor. Let er ook op dat je voor de volle 7 dagen moet boeken. Minder kan maar je moet dan toch 7 dagen betalen. Ik verheug me nu al op een fijne korte vakantie in Mantua met leuke mensen en met als kers op de taart de Vespa World Days 2014 !!! Ik wacht op je aanmelding via bertvelders@gmail.com. Hieronder nog enkele foto’s van de Corte Malpensata, de bed & breakfast dus waar we gaan logeren.

• Christiaan Pijper

Hallo,

Ook ik ga met 5 vrienden hier naartoe. Wij zitten in Hotel Doria, Via A. Brennero Est N.63, 46035 Ostiglia. Dit is ongeveer 30 km vanaf Mantova.
    Ruime kamers, zwembad erbij en zeer belangrijk, beveiligde stalling voor onze Vespa’s.

• You need to be logged in to leave a comment.